19-07-06

de legende van de dromenvanger

Het ontstaan van de Dreamcatcher.
De legende .......
Vele jaren geleden, vond grootmoeder een spin in haar huis. De spin was bezig boven haar bed een web te maken, ze besteedde er dagen aan om te zien hoe de spin dat deed. Ze zag de schoonheid en de voorzichtigheid van de spin om het web te maken. Op een dag toen het web bijna af was kwam haar kleinkind bij haar op bezoek. Hij zag de spin en hij wilde hem meteen doden. Grootmoeder kon dat nog net voorkomen, en ze zei tegen haar kleinzoon dat de spin daar al dagen zat en dat het haar niets uit maakte, ze had er van genoten om er naar te kijken zei ze. De spin bedankte grootmoeder voor het redden van haar leven. Ze vertelde haar, dat ze inruil voor haar vriendelijkheid, haar een cadeau zou geven. Het spinnenweb boven haar hoofd zou er voor zorgen dat ze alleen goede dromen had - en de slechte dromen werden gevangen in het web en zouden verbranden als de zon op kwam. De goede dromen zouden direct door het web gaan naar de slaper.


De Native Americans geloven dat de dromen van de hemel komen.dreamcatcher Dreamcatchers werden vaak boven de kinderen hun craddlebord (een soort maxicosie voor op de rug of aan het paard) gehangen om hen te beschermen tegen boze dromen


Vandaag de dag, dragen vele powwow dancers de dreamcatchers mee de ring in, om zo de negatieve gevoelens weg te houden terwijl ze dansen.


Van de dag dat ik zelf verschillende dreamcatchers gemaakt heb en afgegeven heb, zijn er bij degenen die ze hebben geen nachtmerries meer geweest. Ze hebben ze ook boven hun bed hangen, en misschien als je ze zelf gaat maken of er eentje krijgt gebeurt dat hetzelfde bij jou.


Wakiyaceta

08:53 Gepost door speaking eyes in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.