24-07-06

wat mooie faerieplaatjes

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

10:15 Gepost door speaking eyes in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-06

de indianen

De Indianen leefden heel dicht bij de natuur.Volgens hen waren ook de goden in de natuur te vinden. In de eerste plaats waren dat de zon, de maan en de aarde. Maar ook sommige dieren waren heilig voor de Indianen, zoals de slang de arend en de bizon. Bizons waren de belangrijkste dieren op de prairie. Hun vlees was voedzaam en van hun huid werden kleren en tipi's gemaakt. De Indianen leefden in harmonie met deze dieren. Ze doodden alleen de dieren die ze nodig hadden en gebruikten zoveel mogelijk van elk karkas.

 

Beschermgeest

Iedere Indiaan had bovendien zijn eigen beschermgeest. Dat was een geheimzinnige kracht in een bepaald dier of plant. Daardoor werd hij beschermd tegen allerlei gevaren. Volgens de Indianen had elk wezen zijn eigen geest of spirituele kracht. Deze hielp bij het vinden van voedsel, behoede hen voor verwondingen en schonk hen overwinningen.

 

Harmonie

De Indianen vonden het belangerijk om in harmonie te leven met hun wereld, omdat de aarde hen alles gaf wat ze nodig hadden. Ze probeerden de natuur ook nooit in hun greep te krijgen, maar respecteerden haar en waren dankbaar voor haar zegeningen.

 

Sjamaar

Elke Indianenstam had zijn eigen sjamaan ( medicijnman of vrouw ). Dat was niet alleen een dokter maar ook een soort priester. Zo'n man of vrouw kende allerlei kruiden die hielpen tegen ziektes. Bovendien kon hij of zij voor de hele stam aan de goden vragen om een goede jacht of een rijke oogst.

 

Rituelen

De Indianen dansten heilige dansen, zongen heilige liederen en aten van heilige planten. Daarvoor konden ze in de toekomst kijken. Door het roken van de vredespijp konden ze met hun goden praten. Noordamerikaanse Indianen hielden plechtige rookrituelen om de hulp van de krachten in te roepen, bij de oorlogvoering, bij het sluiten van vrede, om een handelsovereenkomst te bezegelen, maar ook als ze regen of een geslaagde jachtpartij af wilden smeken. Pijpen speelden een rol in alle religieze ceremonies. De tabak die erin werd gedaan, werd beschouwd als een heilige plant.

 

Dromen

Door hun dromen wisten Indianen welke plannen hun goden hadden. De Indianen hadden een zeer complexe godsdienst, die een belangrijke rol speelde in hun dagelijks leven, ze baden vaak en hielden ceremoniele dansen voordat ze op expeditie gingen. Hun jaar was verdeelt over een reeks ceremonien waarin ze de geesten bedankten voor hun hulp. De Indianen religie eerde het land. Zij geloofden dat " al het leven heilig was".

 

Geloof Prairie Indianen

De Prairie - Indianen geloofden dat alles op de vlakte was doordrongen van de geest van de schepper, de " grote geest " of het grote mysterie. De schepper had de wereld zo ingericht dat elk levend wezen de ander van dienst kon zijn. Hij stond de Prairie - Indianen toe om op het land te leven.

 

Muziek, dans en ceremonies

Met muziek, dans en ceremonies werd gebeden en de geesten eer betoond. Vrijwel iedere taak en gebeurtenis had zijn eigen speciale zang of dans. Ceremoniele dansen waren voor de Indianen de manier waarop ze vreugdevolle gebeurtenissen vierden en om gezondheid, een geslaagde jacht en een rijke oogst.

 

de belangrijkste dans

De belangrijkste dans was de zonnedans. Met deze oeroude ceremonie werd de zon geeerd, die de aarde weer verwarmde na een koude winter. Het was bovendien een offer van Wakan Tanka ( de grote geest ), waarmee de Indianen hem smeekten hen vrede en voorspoed te brengen.

 

Spirituele kracht

De Indianen geloofden dat alles spirituele kracht bezat, daarom had alles in hun leven ook een spirituele betekenis. Het bracht ongeluk als de geesten beledigde en daarom werden offers gebracht en rituelen uitgevoerd.

 

Visioenen

De Indianen lieten zich graag leiden door visioenen. Ze hoopten dat ze visioenen kregen in hun dromen of op eenzame reizen , de " dromentochten ". Als iemand werd getroffen door ongeluk kom hij zo'n tocht maken om de geesten om hulp te vragen. Droomtochten werden ook gemaakt op bepaalde tijdstippen in iemands leven. Als een jongen tegen de twintig liep, werd hij naar een afgelegen plek gestuurd om een visioen te krijgen. Vier dagen lang bleef hij daar vasten, bidden en de geesten aanroepen. Als de tocht slaagde, werd de jongeman bezocht door een geest, die tegen hem sprak en zijn beschermer werd. Deze kon hij voortaan aanroepen als hij hulp of bescherming nodig had. Mannen die sterke vidioenen kregen werden vaak heilige mannen. De Wicasa Wakan of de " man van de mysterien " werden bijzondere vermogens toegedicht, waaronder het zeer belangrijke vermogen om zieken te genezen.

 

De dood

De Indianen waren niet echt bang voor de dood. Ze zagen het eerder als een vervolg van hun leven hier op aarde. Ze geloofden dat de ziel na de dood voortleefde. Ze voerden ceremonies uit als voorbereiding op de reis naar het hiernaarmaals. In het hiernaarmaals leefden ze net zoals hier op aarde. De Indianen geloofden niet in een hel. Volgens hun werden alle misstappen hier op aarde al bestraft. Ondanks het prettige leven na de dood dat de doden te wachten stond, Waren degenen die achter bleven in diepe rouw. Rondom de dood van een Indiaan was ook weer een ceremonie.

 

Verhalen

De Indianen luisterden graag naar sprookjes, mythen en legende. De familie ging vaak rond het vuur zitten om naar verhalen te luisteren. Deze waren behalve leuk ook leerzaam, omdat ze de goddienst en de tradities van het volk vertaalden. De voornaamste mythen zijn mythen over de schepping van de wereld en haar bewoners, de scheppingsmythen en de heldenmythen.

 

Bijzondere gebeurtenissen

De Indianen kenden veel bijzondere gebeurtenissen. Ze vierden belangrijke momenten in het leven, zoals het begin van de puberteit, het huwelijk of een overwinning in de strijd. Bij zulke gelegenheden droegen ze ceremoniele kledij, die met bont, veren, stekelvarkenpennen en kralen was versierd. Van dierentanden, botjes, klauwen, schelpen en stenen maakten ze halskettingen, oorringen en armbanden.

 

Verering

Noordamerikaanse Indianen waren er van overtuigt dat de hemel en de aarde, de planten en de dieren, de rivieren en alle andere dingen die krachten bezaten, die geeerd moesten worden. Door middel van dans, gezang, gebeden en andere regigieuze ritten kwamen ze met deze krachten in contact. Sommige stammen aanbaden ook monsters, zoals het afschrikwekkende kannibaalwezen in het noordwesten. Ze dansten om zijn slechte kant te laten zien.

 

 

09:22 Gepost door speaking eyes in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

gedicht

wolfsong.jpg

It must be nice to talk and walk With the animals.
What questions would I ask a wolf, lion or bear?
What stories would they in return share?
Oh the tales they could tell.
What would it be like to glide in the air, As the majestic eagle does?
Wings of magic, eyes portraying wisdom.
How many journeys has it travelled?
And what would we ask an old, tall, standing tree?
What things could it speak?
Maybe of his brothers and sisters Cut down by greedy man Or the destroyed and taken land?
We all have a gift inside, A gift to be one with nature. Listen very carefully Hear the plants and animals calling Let our Mother teach us ways In which we can survive this world together.

08:56 Gepost door speaking eyes in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

de legende van de dromenvanger

Het ontstaan van de Dreamcatcher.
De legende .......
Vele jaren geleden, vond grootmoeder een spin in haar huis. De spin was bezig boven haar bed een web te maken, ze besteedde er dagen aan om te zien hoe de spin dat deed. Ze zag de schoonheid en de voorzichtigheid van de spin om het web te maken. Op een dag toen het web bijna af was kwam haar kleinkind bij haar op bezoek. Hij zag de spin en hij wilde hem meteen doden. Grootmoeder kon dat nog net voorkomen, en ze zei tegen haar kleinzoon dat de spin daar al dagen zat en dat het haar niets uit maakte, ze had er van genoten om er naar te kijken zei ze. De spin bedankte grootmoeder voor het redden van haar leven. Ze vertelde haar, dat ze inruil voor haar vriendelijkheid, haar een cadeau zou geven. Het spinnenweb boven haar hoofd zou er voor zorgen dat ze alleen goede dromen had - en de slechte dromen werden gevangen in het web en zouden verbranden als de zon op kwam. De goede dromen zouden direct door het web gaan naar de slaper.


De Native Americans geloven dat de dromen van de hemel komen.dreamcatcher Dreamcatchers werden vaak boven de kinderen hun craddlebord (een soort maxicosie voor op de rug of aan het paard) gehangen om hen te beschermen tegen boze dromen


Vandaag de dag, dragen vele powwow dancers de dreamcatchers mee de ring in, om zo de negatieve gevoelens weg te houden terwijl ze dansen.


Van de dag dat ik zelf verschillende dreamcatchers gemaakt heb en afgegeven heb, zijn er bij degenen die ze hebben geen nachtmerries meer geweest. Ze hebben ze ook boven hun bed hangen, en misschien als je ze zelf gaat maken of er eentje krijgt gebeurt dat hetzelfde bij jou.


Wakiyaceta

08:53 Gepost door speaking eyes in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-07-06

wat is jouw elfennaam

http://www.chriswetherell.com/elf/

09:58 Gepost door speaking eyes in fairies | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

elfen

Het Volk van de sterren… lang en slank met een verblindende schoonheid en elegantie…
dat is het volk der Elfen.

Het meest opvallende zijn hun spitse oren en hun grote ogen in de meest vreemde kleuren.
Elfenvrouwen en mannen dragen hun lange haren meestal ongebonden, en zij laten geen baard staan.
Door hun perfecte en serene gezichten kan je vaak niet goed zien of een Elf juist man of vrouw is…
Ze zijn trots op hun lichamen, die sterk zijn en blank-
De meeste Elfen lopen dan ook rond in weinig verhullende wappergewaden
en zij dragen de meest prachtige sieraden om hun slanke hals of handen.
Zij kennen geen ziekte en leven langer dan je ooit had gedacht; zij leven honderden jaren,
en er zijn zelfs elfen die 1000 jaar oud zijn geworden.
Elfen verliezen in die jaren hun schoonheid niet maar gaan juist meer licht geven.
Elke Elf heeft een doel in haar leven.
Als dat doel wordt bereikt dan zal zij sterven… dit kan na 500 jaar zijn maar ook na 5 jaar…
De naam van een Elf zegt iets over het doel in haar leven…

 

morningglow.jpg (40353 bytes)


Als enige wezen in Fantasy Forrest kan een Elf sterven van verdriet.
Elfen houden niet van strijd, maar helaas ontkomen ook Elfen niet aan oorlog en geweld.
Hiervoor hebben zij prachtige zwaarden en messen gesmeed.
Want zoals je misschien wel weet, is er geen volk dat zo mooi kan edelsmeden als de Elfen.
En geen een volk maakt zulke krachtige magische voorwerpen en sierraden als de Elfen…


 

Volgens de legende zijn de Elfen geschapen door Eru in hetzelfde uur dat de sterren ontstonden.
Als nieuwe Elfen hun ogen voor het eerst open doen, dan zien zij het Licht van deze sterren.
Elfen aanbidden dit SterrenLicht met heel hun hart en ziel, en dansen in het licht van de maan.
Als het SterrenLicht voor de eerste keer hun ogen bereikt dan blijft het er voor altijd inzitten.
Je kan het zien schitteren als een Elf je aankijkt…
In hun haar schittert het SterrenLicht als gesponnen goud of zilver, en ook straalt het licht uit hun huid.
Elfen hebben prachtige en gevarieerde stemmen.
Het zal je dan ook niet verbazen dat zij uitblinken in spreken van poëzie.
Je weet vast wel dat Elfen hun eigen taal hebben...
Ook kunnen zij zo betoverend mooi zingen dat je hart zich vult met warmte…
Elfen zijn de eerste wezens die zongen, voordat anderen hen hierin volgden.


Niemand weet precies waar Elfen wonen.
Maar als je hen zoekt, ga dan naar het betoverende Avalon..
Avalon is een plaats waar de tijd anders loopt,
waar de mensen anders zijn en waar je jouw eigen waarheid vindt.
De meest magische plek van dit alles is de Tor.
Hier komen het heden en verleden, onze wereld en de onderwereld samen.
Dit is het thuis van de elfen…

Elfen hebben ook een kalender.
Hoe zouden ze anders afspraakjes kunnen maken met elkaar om te zingen of te jagen?
De grootste periode van de Elfenkalender is Rinda of Era: dit is het tijdvak waarin iets gebeurt.
Tijdvakken duren meestal enkele duizenden Elfenjaren.
Een Elfenjaar is een periode van 144 zonnejaren; 1 zonnejaar is precies zo lang als de zon nodig heeft om rond de wereld te draaien.
Elfen noemen een zonnejaar Loa; het begint ergens eind maart en eindigt het jaar daarop

 

Er zijn vele soorten Elfen, zoals boselfen, woudelfen, sneeuwelfen, bloemenelfen.
Natuurlijk kent iedereen Elfen: Legolas en Arwen, de Elfen van LOTR.
De bekende strijd om de Ringen, gesmeed door de Elfen en Sauron...
Een verhaal vol macht, oorlog, vriendschap, hobbits, orksen, mensen, elfen...


msnusers.com/quenya lessen
http://nl.msnusers.com/allesoverdelordoftherings1en2
http://groups.msn.com/LotROnline 

 

09:43 Gepost door speaking eyes in fairies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-07-06

mooi plaatje

Image1k.jpg

21:54 Gepost door speaking eyes in fairies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 

 

Precious little darlings, All dressed in pastel hues,
Flighty little fairies That carry honey dew.
Sparkles in their pockets And gold dust in their hair,
Carrying stars to heaven To hang them in the air.

They float above the clouds, Way past the yellow moon
Carrying the golden stars To light the sky for you.

Sliding on the moonbeams, Giggling as they go,
Draping stars across the heavens, They put on quite a show.

Fairy dust floats through the sky, Comets streak near by,
The fairies are so busy, Now and then they give a sigh.

A falling star drifts slowly, Toward the earth below,
It fell from a fairy pocket Or maybe she just let it go.

Precious little fairies, That stock the sky with stars,
I'll bet you never knew, That they could fly so far.

Sliding down a moonbeam Or dancing on a star,
You'll never know They've been there,
Fairies never are, ... Are they ?

21:02 Gepost door speaking eyes in fairies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 queen of the world

 

Queen of the world

 

Queen of the world

Daughter of the sun.

Child of the forrest.

Wife of the king of the universum.

Friend of all people.

Dancing with the stars.

Waiting for the end .

 

Queen of the world

Daughter of the moon.

Child of the sea.

Wife of her loved one.

Friend of al animals.

Dancing with the stars.

Waiting for you to come.

 

Queen of the world.

Daughter of the sun and moon.

Child of the sky.

Wife of the one she loves.

Friend of god.

Dancing with te stars.

And still waiting.

 

And de end is near.

I can feel it

I can feel you.

Soon..

 

20:35 Gepost door speaking eyes in fairies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

mooi plaatje

20:03 Gepost door speaking eyes in fairies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

faerie

Fearie 
 

Where take thee thy heart?"
Asked the prince of his love.
"Shall you carry it away
to the clouds high above?"

"No,
I take it to Faerie
Where men grow not old;
Where castles are built
of rubies and gold."

"And where will you go,
my dear, dear girl?
Where will you wander
in this great, great world?"

"Over the hills
of Blackmoor and Wilvur,
on through the lands
of Gerrys and Tilber!
Along the river Staele
for one month and a day
'til the farmlands grow barren
and the skies turn gray.

"There shall I stop,
and there shall I wait
for the guardsmen of Faerie
to open the gates."

"If you leave,
then know I shall follow
'cross ocean and wood,
mountain and hollow."

"Do not try to find me,"
said the maiden so fair.
"For I shall remember neither
your visage nor your hair.

"For you see the price of passage
is that one must forget
all that came before Faerie
and all that one left.
 

  

 

19:57 Gepost door speaking eyes in fairies | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

welkom

welkom op mijn blog die zal gaan bestaan uit dingen die ik mooi vind zoals de elvenwereld , de vlinderwereld en de wereld van de oude indianen

voornamelijk mooie plaatjes en soms een klein verhaal

 

19:14 Gepost door speaking eyes in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |