06-08-06

het ontstaan van de elfen

 

er gaan veel verhalen rond over de elfen...

Maar waar komen ze vandaan?

 

Hier een paar verhalen over hun ontstaan.
~~~
Volgens sommigen zijn het gevallen engelen, niet goed genoeg voor de Hemel maar ook niet slecht genoeg voor de Hel en daardoor veroordeeld om voor altijd in de "twilight zone" te verblijven, in het zo genoemde MIDDENRIJK.
~~~
Of zijn het de afstammelingen van Eva's verborgen kinderen? Een legende uit IJSLAND, nl. Eva was haar kinderen aan het wassen bij de rivier toen God tot haar sprak. Geschrokken en beschaamd verborg Eva de kinderen die nog niét gewassen waren voor hem en op God's vraag of er nog meer kinderen waren ontkende ze dit. Toen sprak God "Wat een mens verbergt voor God, zal God voor de mensen verbergen" en zo werden deze verborgen kinderen onzichtbaar. Deze kinderen werden in Scandinavische landen bekent als de "Huldre people".
~~~
Een NOORSE mythe daarintegen verteld hoe er maden uit het lijf van de reus Ymir kropen die veranderden in "light-elves" en "dark-elves". De Light- elves leven in de lucht en zijn goedaardige blije wezentjes, terwijl de dark-elves kwaadaardig zijn en onder de grond wonen.

Ook de levensstijlen van de elfen zijn zeer verschillend.

Sommige leven in kleine familiegroepen, terwijl anderen in grote gemeenschappen of koninkrijkjes met een eigen hierarchie
verblijven. Ook zijn er solitair en onafhankelijke elfen zoals bv. de "leprechauns" of de "brownies"die gewoonlijk in de huizen
van mensen te vinden zijn en daar goed werk verrichten in ruil voor wat eten en drinken.

Er zijn Elfen die in de bossen wonen en daar een boom "adopteren , terwijl anderen op eilanden verblijven. Er zijn ook Elfen die hun koninkrijkjes op de bodem van de oceanen hebben, zoals bv. de gevaarlijke Silkies, die zeemannen naar de bodem van de zee lokken.
~~~
Ook zijn er heuvels bekent als woonplaats van Elfen. Het Keltische woord voor fearie is Sidhe of Shee wat "mensen van de heuvels" betekent. 's Nachts worden rondom deze heuvels vaak twinkelende lichtjes waargenomen, zoals bij Silbury hill in Ierland, een heuvel die al zeer lang bekent staat als "elfenheuvel".
~~~
Volgens een Germaanse legende wonen de Elfen in Alfaheim, van waaruit ze op aarde neerdaalden. Hun Koning was Oberon. In de midzomernacht hielden ze een groot feest. Dit inspireerde Shakespeare tot "een midzomernachtdroom.

 

 

 

Elfen

09:56 Gepost door speaking eyes in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Messgin door eitjes en door sprookjes .

En ook door de elfeheuvel .

Gepost door: Nina | 09-04-12

De commentaren zijn gesloten.